Haringvlietbrug
De Haringvlietbrug ligt in de A29 en verbindt de Hoekse Waard met Goeree-Overflakkee via de Hellegatsdam en met het vasteland van Noord-Brabant via de brug over de Volkeraksluizen. De 1220 meter lange brug is in 1964 in gebruik genomen, heeft een vast deel van ongeveer een kilometer en een beweegbare klep en basculekelder. In 2023 bereikt het beweegbare deel het einde van zijn technische levensduur en wordt daarom gerenoveerd. Na 2025 volgt de renovatie van het vaste deel van de brug.
Bijdrage MNE
De oude klep van de Haringvlietbrug wordt na bijna zestig jaar dienst verwijderd. Met behulp van drie drijvende bokken werd de klep, ook wel bekend als het brugval, met een indrukwekkend gewicht van 1.860.000 kg eruit gehesen. Het proces van het uithijsen van de oude brugklep was in samenwerking met Bonn & Mees Drijvende Bokken BV en HEBO.
Drijvende hijskranen
De ongeveer 1800 ton wegende val van de brug is door drie drijvende hijskranen uit gehesen en overgevaren naar de slooplocatie van MNE in Krimpen aan den IJssel. Het verschroten van deze delen is door MNE verzorgd.
Project onder tijdsdruk
Een geweldig project, maar wel onder tijdsdruk in verband met de geplande openstelling van de snelweg. Een groot project als dit, waar veel partijen bij betrokken zijn en waar je langs en boven het water werkt, brengt uitdagingen en risico’s met zich mee. ”Marc geeft aan dat het project soepel verloopt. “Ik ben trots op hoe onze werknemers dit werk oppakken.”